Brok

Op deze pagina vind u een overzicht van diverse merken brokken welke wij standaard in ons assortiment hebben. Bij de omschrijving vind u een algemene beschrijving van de eigenschap van de betreffende brok. U kunt voor meer informatie altijd bij ons terecht. Zoekt u van een van deze merken een andere brok, neem dan contact met ons op wij kunnen alles leveren!

Overzicht voeders met gehalten: Ewpa Suiker Zetmeel Eiwit Luzerne Haver Granen
Agrobs Alpengrun pellet 0.77 9.6% 3.3% 9.6% ja nee nee
Equifirst Breeding Cube 0.88 6.5% 30% 15% onbekend onbekend onbekend
Equifirst Condition Cube 0.75 5% 19% 10% onbekend haverschillen onbekend
Equifirst Growing Cube 0.83 6.5% 27% 15% onbekend onbekend onbekend
Equifirst Sport Plus Cube 0.90 6% 34% 12% onbekend ja ja
Equifirst Starting Cube 0.84 7.5% 25% 16.5% onbekend onbekend onbekend
Equifirst Vital Cube 0.82 5.5% 25% 12% onbekend haverschillen onbekend
Havens Basis sport 0.80 6.5% 24.0% 12.6% ja nee ja
Havens Draversbrok 0.85 6.7% 28.5% 11.6% ja ja ja
Havens Ferto lac 0.85 6.6% 28.5% 14%
Havens Gastro+ 0.88 6.8% 16.0% 14,1% ja nee ja
Horsefood All round 0.85 5.3% 31.0% 11.4% nee nee ja
Horsefood basis-sport 0.89 4.9% 34.3% 11,3% nee nee ja
Horsefood Conditie brok 0.94 4.7% 37.5% 11,2% nee ja ja
Horsefood digest Control 0.94 4,5% 27.0% 13,6% nee nee ja
Horsefood jaarling merrie 0.96 4.6% 36.0% 14.5% nee ja ja
Horsefood re-fit energy 0.93 4.8% 35.0% 12.7% nee nee ja
Horesfood xp-eq gistbrok 0.98 4.7% 40.8% 11.4% nee ja ja
Masters Basis-sportbrok 0.86 7.9% 28.6% 10.9% onbekend nee ja
Masters Merrie brok 0.90 8.2% 26.5% 15.2% ja haverschillen ja
Pavo Allsports 0.91 8.0% 32.0% 10.5% ja ja ja
Pavo Basic plus 0.71 7.0% 23.0% 12.0% ja nee ja
Pavo Condition 0.71 7.5% 13.5% 13.5% ja nee ja
Pavo Performance 0.94 7.0% 18.5% 15.0% ja ja ja
Pavo Podo start 0.89 13.0% 14.5% 16.5% ja nee ja
Pavo Podo grow 0.90 10.5% 22.5% 16.5% nee nee ja
Pavo podo lac 0.86 9.0% 18.0% 18.0% nee ja ja
Subli Basis brok 0.78 7.0% 18.6% 11.4% ja nee ja
Subli Merrie brok 0.88 6.6% 29.2% 15.1% ja ja ja
Subli Sportbrok+ 0.83 7.0% 27.5% 11.3% ja ja ja
Voermeesters Efficient 0.75 6.5% 15% 11.2% ja nee ja
Voermeesters Sport torso 0.87 8.2% 25% 11.8% ja ja ja
© 2021 Voerhandel Woubrugge

Agrobs Alpengrün PELLET innovatief, natuurlijk, graanvrij krachtvoer in praktische brokvorm

* Vrij van granen en melasse en zonder luzerne
* Vezelrijk; hoge ruwe celstof

* prebiotische Prenatura vezels kunnen de spijsvertering bevorderen
* meer dan 60 verschillende soorten gras en kruiden in handige brokvorm
* Zeer smakelijk, met fruit en groente
* Optimale calcium; fosfor verhouding ratio van 2:1
* geschikt voor elk paard

* als dagelijkse krachtvoer inzetbaar

Alpengrun Pellet is een innovatief, graanvrij krachtvoer in handige brokvorm.
Prebiotische Prenatura vezels zorgen voor een hoog gehalte aan ruwe celstof.
Het hoogwaardige lijnzaad levert Omega 3 vetzuren en bevat bovendien slijmstoffen, welke de spijsvertering helpen ondersteunen.

De natuurlijke ingrediënten bevatten talrijke voedingsstoffen, evenals secundaire plantaardige ingrediënten. Vooral bij stofwisselingsproblemen of maag- en spijsverteringsgevoelige paarden kan het nodig zijn om minder graan en minder suiker toe te dienen. Voor deze paarden is AlpenGrun Pellet ontworpen.
De pellet afmeting (∅8 mm) is geschikt voor veel voedermachines.

TOEPASSING:

 • als krachtvoer
 • voor paarden die neigen naar een gevoelige spijsvertering
 • voor paarden die weinig zetmeel en suiker gevoerd mogen worden 

Havens Basis-sportbrok

Havens basis-sportbrok is een algemene onderhoud- en conditiebrok voor lichte tot middelzware prestaties.
Havens Basis-Sportbrok bevat naast voldoende energie ook alle noodzakelijke vitamines, mineralen en sporenelementen ter ondersteuning van een perfecte conditie . Goede smakelijkheid en prima opname. Havervrij!

Havens Basis Sportbrok Nl

Draversbrok

Allround sport- en prestatiebrok

Voor paard of pony. Energierijk en compleet gevitamineerd; op basis van alleen natuurlijke granen en grondstoffen. Naast veel granen bevat de lichtverteerbare brok ook luzerne-eiwit en lijnzaadolie om de conditie te verbeteren en voor een glanzende vacht.

Havens Productsheet Draversbrok

Gastro+

Gastro+ is een uniek product met een speciale toevoegingen voor een goed zuur-base evenwicht in de maag. Het is een compleet voer (7mm brok) met extra essentiële aminozuren, een hoge vitaminering, weinig koolhydraten en suikers en het is rijk aan hoogwaardige oliën. Havervrij! 

Havens Gastro

Havens Ferto-lac

Speciaal voor dragende en zogende merries. Met extra β-Caroteen, veel hoogwaardige eiwitten en een speciaal Multi-Calcium-Complex ter ondersteuning van de gewrichten en voor sterke botten. Ondersteunt een gezonde  ontwikkeling van de vrucht en na de geboorte een goede melkproductie van de merrie.

Havens Ferto Lac 3

Havens Opti-grow

Een luxe opfok-speciaalkorrel met kleine diameter - helemaal afgestemd op de groei van het veulen in de eerste 18 maanden. Met o.a. veel energie, vitamines, extra aminozuren en melkproducten. Bevat ook het belangrijke Multi-Calcium-Complex ter ondersteuning van de gewrichten en voor sterke botten.

Havens Opti Grow

Horsefood: All-round paardenbrok

Een optimale brok, geschikt voor alle paardenrassen die een laag energieniveau nodig hebben. Deze brok bevat ruim voldoende noodzakelijke voedingsstoffen om als onderhoudsvoer verstrekt te worden. Ook wanneer het paard lichte arbeid verricht, is deze brok geschikt om als aanvulling op het ruwvoer te dienen. Zonder haver, met een ruim aandeel vitaminen, mineralen en spoorelementen.

All Round Paardenbrok

Horsefood: Basis-sportbrok

Deze brok is breder inzetbaar dan de naam basis doet vermoeden als er gekeken wordt naar de EWpa-waarde. Het voordeel van deze brok is dat bij meer arbeid niet meteen overgeschakeld hoeft te worden naar een andere soort, maar volstaan kan worden met een iets hogere voergift. De Horsefood Basis-Sportbrok bevat alle vitaminen en mineralen die dagelijks belangrijk zijn voor paarden. Deze brok is geschikt voor alle paardenrassen die lichte arbeid verrichten. De prijs/kwaliteit verhouding komt bij deze Horsefood Basis-Sportbrok uitstekend tot zijn recht.

Basis Sportbrok

Horsefood: Conditiebrok

Deze brok is met een EWpa-waarde van 0,94 een uitstekende allroundbrok. Zeer goed toepasbaar op maneges, maar zeker ook voor het leveren van zware prestaties. Mede door de inzet van uitgebalanceerde voedings-, mineralen- en vitaminegehalten. Met de juiste en smakelijke grondstoffen staat Horsefood Conditiebrok borg voor een kwaliteitsbrok. Deze brok geeft uw paarden conditie om prestaties op niveau te verrichten. Een complete competitiebrok, een echte alleshebber en alleskunner voor een breed gebied, dus sterk aan te bevelen.

Conditiebrok

Horsefood: Digest Control brok

Een hoogwaardige sportbrok voor paarden die arbeid moeten verrichten. Deze brok bevat een hoog aandeel ruwe celstof zodat de aanwezige vezels zorgen voor een stimulans aan kauwbewegingen. Het kauwen is nodig voor de aanmaak van speeksel, wat weer noodzakelijk is voor de neutralisatie van maagzuur in de maag. Een goede opname van voedingsstoffen is immers belangrijk voor de gezondheid en prestaties van het paard.

Deze brok heeft een aangepast suiker en zetmeelgehalte, hoog vetgehalte en een ruim aandeel vitaminen en mineralen. Bevat daarnaast gistculturen, spelt en zeewier. 

De Horsefood Digest Control Brok is een verantwoord krachtvoer voor alle paardenrassen. De essentiële aanwezige aminozuren zorgen voor een juiste eiwitbalans. De aanwezige olie zorgt voor langzaam vrijkomende energie. Het toegevoegde Lijnzaad is een natuurlijke bron van Omega vetzuren. Samen met ruim voldoende goed ruwvoer is het een rantsoen wat aansluit bij het natuurlijk eetpatroon van een paard.

Digest Control Brok

Horsefood: Jaarling/ merriebrok

Jaarling/merriebrok is speciaal ontwikkeld voor fokmerries en jaarlingen tot 2,5 jaar. De brok is te voeren aan drachtige merries vanaf 3 maanden vóór de geboorte van het veulen en tijdens de zoogperiode. Daarna aan de merrie een onderhoudsbrok verstrekken en het veulen wordt Horsefood Veulenkorrel Start gegeven tot de leeftijd van ± ½ jaar. Hierna krijgt het veulen de Jaarling/ merriebrok om het een ondersteuning te geven voor de verdere ontwikkeling. Op een leeftijd van ± 2,5 jaar overschakelen op Horsefood Basis-Sportbrok, Conditiebrok, XP-EQ Gistbrok of Prestatiebrok. De Horsefood Jaaring/Merriebrok heeft uitgebalanceerde voeder-, mineralen- en vitaminengehalten. De toegevoegde koper- en zinkchelaat zorgen voor een hoge opneembaarheid in het bloed. De energie en het eiwitgehalte in deze brok is afgestemd op de behoefte van jonge paarden en drachtige en lacterende merries.

Jaarling Merriebrok

Horsefood: ReFit Energie

Een brok voor paarden die in de sport moeten presteren. De Horsefood ‘the best’ ReFit Energy Brok heeft een snel herstellend vermogen van spierweefsel na zware inspanning. Deze brok geeft daarnaast paarden makkelijk vrijkomende energie om te kunnen voldoen aan de verwachtingen in de sport. Werkt hartslag verlagend, versterkt het immuunsysteem en bevat een natuurlijke bron van anti-oxidanten. Alle vitaminen- en mineralengehalten zijn afgestemd voor Topsport met een hoog aandeel calcium, fosfor en magnesium. Een complete sportbrok voor elke dag een Fit paard!

Re Fit Energy Brok

Horsefood: XP-EQ gistbrok

Dit is de meest complete sportbrok uit het assortiment van Horsefood. Inzetbaar als er top- en duurprestaties geleverd moeten worden. Deze brok bevat een energiewaarde, speciaal voor paarden die zware arbeid moeten verrichten en over energie moeten beschikken voor een groot uithoudingsvermogen. De Horsefood XP-EQ Gistbrok bevat gefermenteerde gistculturen voor de verteerbaarheid van ruwe celstof en een betere voerefficiëntie. Met deze sportbrok wordt de melkzuurvorming beperkt gehouden, herstelt het paard sneller na zware inspanningen en blijft het paard soepel in het lijf. Het bijvoeren van diverse supplementen is door dit product overbodig geworden. Voor een controleerbaar paard vol Energie!

XP EQ Gistbrok

Masters Basis -sportbrok

Masters Basis-sportbrok is een geschikte brok voor paarden die lichte arbeid verrichten. Naast goed ruwvoer voorziet deze brok ruimschoots in de behoefte van het paard. Paarden worden niet fel van deze brok.

Eigenschappen

 • Zonder haver
 • Geschikt voor paarden die lichte arbeid verrichten

Masters merrie/veulen

Masters Merrie/veulen brok is een uitgebalanceerde brok voor dragende en zogende merries.

Eigenschappen

 • Hoog aandeel goed verteerbare eiwitten
 • Hoog aandeel vitaminen, mineralen en sporenelementen (groot deel organisch gebonden)
 • Extra vitamine C en biotine toegevoegd
 • Bevat pre- en probiotica
 • Bevat beta-caroteen, welke belangrijk is voor de vruchtbaarheid

Pavo AllSports

Het succes van je paard is afhankelijk van aanleg, karakter, training, management én een bewuste keuze voor gezonde voeding. Pavo AllSports helpt om je paard in een gezonde sportconditie te brengen én te houden.

Pavo AllSports: de juiste balans tussen snelle en langzame energie

Verschillende energiebronnen, zoals granen (zetmeel) en oliehoudende zaden zorgen voor de juiste balans tussen snelle en langzame energie bij paarden. De granen in Pavo AllSports zijn maximaal ontsloten door het expanderen ervan. Dit is een speciale behandeling, waardoor de normaal voor paarden slecht verteerbare granen, ineens zeer goed te verteren zijn en optimaal door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Belangrijke voedingsstoffen voor sportpaarden, zoals magnesium, natuurlijke vitamine E en selenium zijn extra toegevoegd in Pavo AllSports. Zowel vitamine E als selenium zijn antioxidanten en de combinatie van beide zorgt voor een snellere afvoer van melkzuren die vrijkomen bij de verbranding van suiker en zetmeel. Hierdoor krijgen de spieren meer uithoudingsvermogen en houdt je paard het werk langer vol. Magnesium is belangrijk voor een soepele werking van de spieren. Tot slot zorgt de toevoeging van lijnzaad voor een mooie vacht en extra glans voor jouw sporter!

Pavo Allsports

Pavo BasicPlus

Een basisbrokje in 5mm diameter met een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Pavo BasicPlus bevat alle essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen zoals vitamine A, E, Biotine en Zink. Het lage eiwitgehalte maakt het geschikt voor paarden en pony's die weinig arbeid verrichten en niet dragend/lacterend zijn. Door de uitgebalanceerde samenstelling word je paard of pony niet te zwaar en niet te fel en krijgt hij toch voldoende voedingsstoffen binnen.

 

Pavo Basicplus

Pavo Condition

Structuurrijke onderhoudsbrok voor alle paarden

De structuurrijke onderhoudsbrok voor paarden en pony’s in lichte arbeid. Met Pavo Condition geef je de volledige dagelijkse verzorging aan vitaminen en mineralen die je paard nodig heeft voor lichte sport of als je net begint met trainen. Uiteraard zorgvuldig samengesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De complete vitaminering in combinatie met het hoge aandeel goed verteerbare vezels en het verlaagde suiker- en zetmeelgehalte maken het tot een hoogwaardige en veilige brok voor paarden en pony’s op onderhoud en in de lichte sport. Pavo Condition is havervrij en daarmee ook geschikt voor paarden die snel heet worden van haver.

Belangrijke eigenschappen

 • Volledige dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen
 • Met extra lijnzaad voor een mooie glans
 • Laag suiker- en zetmeelgehalte
 • Havervrij
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Toepassing

 • Voor alle paarden en pony’s in lichte arbeid, zoals basissport
 • Paarden die weinig energie nodig hebben
 • Paarden die snel heet worden van haver
Pavo Condition

Pavo Performance

Pavo Performance is speciaal ontwikkeld om sportpaarden maximaal uithoudingsvermogen en een topfitte, glanzende uitstraling te geven. Zo hebben paarden die op het hoogste niveau moeten presteren (energy level 3) o.a. een verhoogde energie- en eiwitbehoefte. Door de unieke samenstelling van deze sportbrok kunnen (top)sportpaarden hun energie voor langdurige inspanning vooral uit gezonde vezels en vetten halen in plaats van uit suiker en zetmeelrijke bronnen, zoals granen. Zo krijgt jouw topsporter alle bouwstoffen om optimaal te presteren, zónder het risico dat hij heet wordt!

 

Belangrijke eigenschappen

 • Hoge kwaliteit sportbrok
 • Maximaal uithoudingsvermogen
 • Hoogwaardige eiwitten voor de spieren
 • Rijk aan magnesium en elektrolyten
 • Met natuurlijke vitamine E en natuurlijke antioxidanten
 • Bevat goed verteerbare vezels
 • Met prebiotica voor een gezonde maag-darmflora

 

Toepassing

Pavo Performance is geschikt voor:

 • Alle disciplines
 • Nerveuze en hete paarden en/of bij stressvolle omstandigheden
 • Sportpaarden die zware tot zeer zware arbeid verrichten (energy level high)
Pavo Performance

Pavo podo start

Pavo Podo Start (5mm brok) is niet alleen rijk aan hoogwaardige eiwitten (essentiële aminozuren), maar voorziet ook in alle noodzakelijke vitaminen en mineralen die uw jonge veulen nodig heeft. Het zorgt voor een goede basis bij de overgang van merriemelk naar vaste voeding. Extra magnesium ondersteunt de snelle botgroei tijdens de groeispurt en koper, zink en mangaan in goed opneembare vorm zorgen voor een ongestoorde botgroei. Voor een verantwoorde groei van het jonge veulen, vanaf 3 weken tot een leeftijd van 8 maanden.

Pavo Podo start

Pavo Podo Grow

Pavo Podo Grow is het top voer voor de ontwikkeling van uw gespeende veulen tot het derde levensjaar. Het zorgt voor een optimale uitharding van het beendergestel en ondersteunt de verzorging van pezen en gewrichten, de basis voor sterk beenwerk op latere leeftijd.

Pavo Podo grow

Pavo Podo lac

Met dit voer van topkwaliteit geeft u het ongeboren veulen belangrijke stoffen mee en ondersteunt u de melkgift van de merrie maximaal.
Pavo Podo®Lac is Stap 1 in het begeleiden van merrie en veulen.

Pavo Podo lac

Subli Basis brok

 • Complete aanvulling op ruwvoer
 • Zonder haver
 • Allround inzetbaar

Subli Basisbrok is een complete aanvulling op goed ruwvoer. Het bevat alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en sporenelementen die het paard of pony dagelijks nodig heeft.

Wanneer je een rijk ruwvoer voert of bijvoorbeeld veel weidegras beschikbaar hebt, dan kan Subli Basisbrok de geschikte aanvulling zijn voor paarden die meer moeten presteren.


Subli Merriebrok

 • Voor hoogdrachtige en lacterende merries
 • Bevat extra essentiële aminozuren
 • Ook geschikt voor dekhengsten en opfokpaarden

 

Subli Merriebrok is speciaal samengesteld voor drachtige en lacterende merries. Extra aandacht is besteed aan de vitaminen-, mineralen- en sporenelementenniveaus, alsmede aan de noodzakelijke aminozuren. Jouw drachtige c.q. lacterende merrie presteert namelijk op hoog niveau en om dat te kunnen heeft ze deze extra´s nodig.

Deze brok is tevens uitstekend geschikt voor de opfok van jonge paarden en als krachtvoer voor dekhengsten. In periodes van ruwvoeder met lage voederwaarde kan Subli Merriebrok dit ruwvoer compenseren en mede daardoor ook zeer geschikt zijn voor alle overige paarden en pony´s.

Paarden in een te schrale conditie kunnen tijdelijk met Subli Merriebrok bijgespijkerd worden. Steeds vaker komt het voor dat het ruwvoer voor paarden een zeer laag eiwitgehalte heeft, zodanig laag dat de paarden een eiwittekort krijgen. Subli Merriebrok kan in deze situaties de oplossing bieden.

Subli Sportbrok+

 • Luxe brok met veel granen en lijnzaad
 • Voor sportpaarden en -pony's
 • Allround krachtvoer

Subli Sportbrok+ is een luxe mengeling van veel granen en andere grondstoffen, voorzien van een hoge dosering vitaminen, mineralen en sporenelementen. Zeer geschikt als krachtvoer voor paarden en pony´s die regelmatig arbeid verrichten.

Ook geschikt voor paarden die minder of geen arbeid verrichten in combinatie met arm ruwvoer (hooi van beheersgronden, natuurhooi).

Maar ook voor paarden in de opfok is Subli Sportbrok+, naast goed ruwvoer, een zeer goede krachtvoerbron. Een allround krachtvoer derhalve.