Even voorstellen

Gepubliceerd op 9 juni 2021 om 14:43

Hoi allemaal, in deze blog wil ik je voorstellen aan onze tinkerruin  Skyfall of the woodbridge farm. kortweg gewoon Sky. Sky is een ruin geboren in 2015 uit een Ierse moeder. Sky is gewoonlijk een vrolijke jongen. Sky is in ons bezit vanaf een leeftijd van 6 maanden. 

Sky woont samen met nog 2 andere tinkers. Onze tinkers kunnen 24/7, 365 dagen per jaar zelf beslissen of ze binnen of buiten staan. In het weideseizoen komen ze elke dag ongeveer 8 uur op het gras, verder staan ze op de paddock met hooi.

Op 20 april 2021 hebben we vastgesteld dat Sky CPL heeft. We hebben toen zijn sokken afgeknipt om te zien of er ook sprake was van wondjes of dat het alleen de voelbare ribbels (flapjes) in zijn koten betrof en wat dikke benen. Gelukkig was hij vrij van wondjes. Per direct is toen zijn dieet aangepast om hem zo min mogelijk suikers en zetmeel te voeren en hem verder zo veel mogelijk te ondersteunen.

In de afgelopen maanden zijn er zo nu en dan wat aanpassingen gedaan nog in het voerbeleid maar op dit moment ziet het er als volgt uit:

1/2 maatbeker Metazoa espacette brok
100 gram Pavo vital
1 maatschepje kleefkruid van Pharmahorse
3 maatschepjes Calm-mix van Pharmahorse
1 maatschepje Gluco Balance van Phytonics
2 maatschepjes Finecto+

Dit krijgt Sky eenmaal daags. Verder krijgt hij in de avond hooi in slowfeedernetten en loopt overdag op de weide.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.